Somatic Experience

People Development

Somatic Experiencing® også kaldet SE terapi er en nænsom og effektiv behandlingsmetode som forløser og helbreder traumer. Metoden er udviklet af Peter Levine, Ph.d., forfatter til bogen ”Væk tigeren”.

Somatic Experiencing ® bygger på en forståelse af samspillet mellem krop og sjæl og nødvendigheden af at vi lytter til kroppens stemme.

Efter en traumatisk begivenhed kommer hvor der sker noget overvældende for hurtigt og uventet kommer vi automatisk i en umiddelbar choktilstand. Denne tilstand er helt normal og har til hensigt at beskytte os mod fysisk og følelsesmæssig smerte. Normalt forsvinder denne tilstand efter relativ kort tid. Desværre sker dette ikke altid, og der kan opstå traumer som følge af at nervesystemet er kommet i en tilstand af ubalance.

Hvis du på grund af et chok kom i en tilstand af ikke at være nærværende og fuldt ud ”tilstede” da det  skete og således var”dissocieret” er det fordi din krop ikke kunne “fordøje” chokket – og det bliver på en måde låst fast i kroppen som et traume. At blive dissocieret er kroppens automatiske beskyttelsesmekanisme. Arbejdet ligger efterfølgende i – hvordan vi igen bliver forbundet med vores bevidste viden om at det der skete er overstået, og det derfor er muligt at arbejde med kroppens oplevelser og heale traumet.

Gennem SE terapiens opmærksomhed på kroppens sansninger og dens naturlige og helende ressourcer til selv at skabe balance vil energien i den traumatiske og fastlåste begivenhed forløses.

Få mere information om SE metoden på her

Klik her og se optagelse med Peter Levine fortælle om hvad traumer som en naturlig form for beskyttelse

Og i dette YouTube klip kan du se Peter Levine fortælle om nervesystemet